Şiir Defteri

ZAMANE DERDİ MENFAAT İLİŞKİLERİ

Yazan: Arıza
01.09.2024 / 17:34
143 kez görüntülendi
3 yorum yapıldı
Menfaat için kurulan dostlukları anlamıyorum. İnsanlar neden menfaat içersinde ki. Ne var birbirimize karşılıksız sevgi gösterebilsek. Her şey yolunda iken herkes birbirine saygı gösterir. Önemli olan durumlar eşit değil iken de beraber olabilmek, birbirini anlayabilmek. "Kediler nankör" der birde insanlar. Zamanla biz o koyduğumuz kalıplar olduk. En çokta en güvendiklerimiz yaraladı bizi. En zor günümüzde yanımızda olur dediklerimiz çekip gitti. Biz olsaydık yapmayız derdik böyle şeyler. İnşallah Allah herkese kalbinde ne varsa ona göre insanlar çıkarır da kimse hayal kırıklığına uğramaz. Yalnız insanları yaralanmış olabilirler ama unutmayın ki bizim o yalancı kalabalıklarımız onlara masal gelir. Çünkü bilirler ki onlarda bu duruma düşmeden önce çok insana sahip idiler. Peki sonra ne oldu? Ya eski o geçirdikleri güzel günler olmadı ya da bir şeyden üzüldüler yardım istediler. İşte o zaman o sevdikleri güvendikleri insanlar da gözlerinde bir kar tanesi gibi eriyip gitti. Gördüler kim gerçek kim yalan? Üzülmeyin bir gün anlayacak onlarda kadri kıymeti belki dünyada belki hesapta. Olsun er geç olacak ya. Siz kendinize bakın sizi kırdı diye sakın emi sizde kalp kırmayın onlar gibi. O zaman el üstünde olursunuz inanın ki. Merhametli iyi insanların intikamı yoktur. Onların en güzel huyları affetmektir. Affedin üzdülerse, kırdılarsa affedin. Anca böyle inanın mutlu oluruz biz. İnanın onların aklına gelince yaptıkları size karşı pişmanlıkları bir ömür yetecek onlara. Biz onlar değiliz unutmayın! Her insan değerlidir kendinizi boşu boşuna yormayın. Bunları okuduktan sonra da sakın unutmayın, olur mu? ~Derya Kılıç
Düzenleme: 04.09.2024 / 15:49

Arıza


02.09.2024 / 13:59
Burada affetmeyi anlatmak istedim. Sonuçta unutmayalım "Affetmek büyüklüktür, bize de bu yakışır"

Şairsonya


04.09.2024 / 11:08
Affetmek büyüklük olabilir ama her hata her insan affedilir değildir. İnsanların bir çizgisi olması gerekir. Her hata affedilirse hataların sonu gelmez nede olsa.

Arıza


04.09.2024 / 15:00
Yorumunuz için teşekkürler ama affetmek erdemdir. Alemlerin rabbi Allah affediyor, peygamber efendimiz affediyor. Bize de affetmek yakışır.
Kapat/(ESC)
Yorum Düzenleme

Yeni Üyeler

  • nesesonmez35
  • 26353636
  • AZRA
  • Asil1989
  • Arıza
Kapat/(ESC)
Tavsiye
Adınız:
Sizin eposta adresiniz:
Alıcının eposta adresi:
Mesajınız:
Doğrulama Kodu:
captcha refresh
Kapat/(ESC)
İletişim
Adınız:
Eposta adresiniz:
Mesajınız:
Doğrulama Kodu:
captcha refresh
Kapat/(ESC)
Rastgele Şiir